PERS

BOEKGEGEVENS

Superrijk in de lage landen
Jos van Hezewijk
m.m.v. Marcel Metze
Uitgeverij Prometheus Amsterdam
Pelckmans Uitgevers Kalmthout
ISBN 978 90 446 3829 5
€ 24,99  Bestellen
(verschijnt 12 oktober 2018)

AUTEUR

drs Jos R.M. van Hezewijk
President Kennedylaan 16
5402 KD Uden
elite@elite-research.org
tel. (+31) (0) 413 269482

RECENSIES EN INTERVIEWS


Recensie NRC

Superrijk in de lage landen onthult interessante patronen.
Het lijvige naslagwerk laat aan de hand van thematische lemma’s zien hoe rijkdom en vermogen zich door de eeuwen heen hebben ontwikkeld. En hoe daarbij alles constant verandert en toch hetzelfde blijft. 
12.01.2019 in NRC door Laura Klompenhouwer

Interview Financieele Dagblad

Extreem rijk
De onveranderde wetten van het grote geld, aldus Jos van Hezewijk in het boek ‘Superrijk in de Lage Landen’ m.m.v. Marcel Metze. 
13.10.2018 in FD door Rob de Lange

Interview Telegraaf: …..Recept om superrijk te worden ontsluierd.

Recept om superrijk te worden ontsluierd…
Toeval, familie en wat psychopathische trekjes, aldus Jos van Hezewijk in het boek �Superrijk in de Lage Landen� m.m.v. Marcel Metze. 
13.10.2018 in T door Leon Brandsema en Dorinde Meuzelaar

Interview NPO1: …..Toeval, familie en wat psychopathische trekjes.

Spraakmakers 15 oktober 2018 11.00-11.30 uur 

Hoe wordt je superrijk
Toeval, familie en wat psychopathische trekjes, aldus Jos van Hezewijk in het boek ‘Superrijk in de Lage Landen’ m.m.v. Marcel Metze.. 
15.10.2018 op NPO1 door Ghislaine Plag

Cafe Weltschmerz: Ideologie draait uiteindelijk om geld en macht.

Gepubliceerd op 22 feb. 2019 Marcel van Silfhout en Jos Hezewijk
Ideologie wordt gebruikt om mensen in beweging te krijgen, maar uiteindelijk draait het allemaal om geld en macht.

Elsevier: …de mechanismen en de figuren in het milieu der allerrijksten.

25 okt. 2018 door Frank Westerman

Met hulp van onderzoeksjournalist Marcel Metze schetst sociaal geograaf Van Hezewijk de mechanismen en de figuren in het milieu der allerrijksten. Plus een lijst met de vijfhonderd meest vermogende lagelanders ooit.

Boekbespreking op Slimme Financiering: …..een uniek boek in zijn soort.

31 oktober 2018 door Rudy van Stratum

Jos van Hezewijk (hierna JvH voor gemak) doet zijn leven lang onderzoek naar de rijken en machtigen der aarde. Van zijn hand verschenen eerder boeken onder andere over hoe je moet netwerken. Maar dit nieuwe boek zie ik als zijn ‘master piece’, de kroon op zijn werk, de vrucht van een levenlang nadenken. Ik beschouw het niet als een spoiler als ik zeg dat dit echt een uniek boek is in zijn soort.

Meer:
http://www.slimmefinanciering.nl/superrijk-in-de-lage-landen-2018-een-gitzwart-verhaal-met-een-paar-kleine-lichtpuntjes/

Nederlands Dagblad: …vaak verrassend ­overzichtswerk…

In zijn nieuwste boek, Superrijk in de Lage Landen, vertelt hij wie de superrijken zijn, waaraan ze hun superrijkdom te danken hebben en hoe de superrijkdom zich sinds de late Middeleeuwen ontwikkeld heeft. Meer: https://www.nd.nl/nieuws/boeken/boek-kort-superrijk-in-de-lage-landen-met-500.3197144.lynkx

Historisch Nieuwsblad: Stinkend rijk word je door te vernieuwen of door te vernietigen. …

Meer: https://www.historischnieuwsblad.nl

Adel in Nederland:
… Jos van Hezewijk een veelheid aan informatie samenbracht, waarmee hij nieuwe, interessante inzichten biedt in de wereld van rijkdom door de eeuwen heen.


Historiek.net: …. maken de patronen van rijkdom kraakhelder.

DOOR: Mark Barrois– 18 JANUARI 2019 – 17:58

….Maar dat de mechanismen heel vanzelfsprekend aanvoelen, is ook een verdienste van Van Hezewijk: zijn onderzoek, zijn vlotte manier van schrijven (Metze) en de vele aangedragen voorbeelden, maken de patronen van rijkdom kraakhelder.- https://historiek.net/?p=90016  via @historiek   Meer

Vakblad fondsenwerving: …een zeer boeiend boek, ook voor iedereen die niet bezig is met de major donors.

1 februari 2019 door Jaap Zeekant Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Hij heeft er meer dan tien jaar aan gewerkt. Maar nu zijn boek ‘Superrijk in de lage landen’ is gepubliceerd, wordt duidelijk waarom. Het is een dissertatiewaardige, grondige studie van echte rijkdom door de eeuwen heen. De bijzondere opzet van het boek, maakt het extra interessant.
(…)
Geschiedenis wordt doorgaans chronologisch bestudeerd. (…) Om een grondig inzicht te krijgen in ontwikkelingen is er een betere benadering. Je neemt van je onderwerp de belangrijkste aspecten en je kijkt per aspect hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Op die manier kijkt Jos in zijn boek naar ‘Rijk worden aan bevolkingsgroei en verstedelijking’, ‘Immigranten als brengers van rijkdom’, ‘Geopolitiek als raamwerk voor rijkdom’, ‘Metropolen als concentraties van macht en rijkdom’, ‘Innovatie en transport als routes naar rijkdom’, ‘Rijkdom in de driehoek markt, media en ideologie’, ‘De helpende hand van fiscus en staat’, ‘De rijken worden rijker en de ongelijkheid wordt groter’, ‘De netwerken van rijkdom, ideologie en staat’, ‘De superrijken en hun psychopatische trekjes.’ Meer

Signeren in boekwinkels


Signeren in boekhandel De Mandarijn in Gorinchem boeken https://www.elite-research.org/superrijkindelagelanden/  met de beroemde kunstenares Guusje Bertholet, die de portretten in het boek heeft getekend.Zij heeft expositie in https://www.gorcumsmuseum.nl/tentoonstellingen/515-guusje-bertholet-tussen-kunst-en-wetenschap ….

%d bloggers like this: