Vakblad fondsenwerving: …een zeer boeiend boek, ook voor iedereen die niet bezig is met de major donors.

1 februari 2019 door Jaap Zeekant Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Hij heeft er meer dan tien jaar aan gewerkt. Maar nu zijn boek ‘Superrijk in de lage landen’ is gepubliceerd, wordt duidelijk waarom. Het is een dissertatiewaardige, grondige studie van echte rijkdom door de eeuwen heen. De bijzondere opzet van het boek, maakt het extra interessant.
(…) 
Geschiedenis wordt doorgaans chronologisch bestudeerd. (…) Om een grondig inzicht te krijgen in ontwikkelingen is er een betere benadering. Je neemt van je onderwerp de belangrijkste aspecten en je kijkt per aspect hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Op die manier kijkt Jos in zijn boek naar ‘Rijk worden aan bevolkingsgroei en verstedelijking’, ‘Immigranten als brengers van rijkdom’, ‘Geopolitiek als raamwerk voor rijkdom’, ‘Metropolen als concentraties van macht en rijkdom’, ‘Innovatie en transport als routes naar rijkdom’, ‘Rijkdom in de driehoek markt, media en ideologie’, ‘De helpende hand van fiscus en staat’, ‘De rijken worden rijker en de ongelijkheid wordt groter’, ‘De netwerken van rijkdom, ideologie en staat’, ‘De superrijken en hun psychopatische trekjes.’ Meer

Vakblad fondsenwerving: …een zeer boeiend boek, ook voor iedereen die niet bezig is met de major donors.
%d bloggers like this: